fbpx

GENEZA UNUI VIS

Niciun compromis cand vine vorba de stil, caracter practic si dorinta de a surprinde. Esenta Alfa Romeo 4C este simpla: performanta in forma pura. Fiecare decizie de design a fost luata tinandu-se cont de aceasta filosofie.
Inima bestiei, un motor montat central, este vizibil prin luneta. Fiecare element al masinii porneste de aici. Stopurile rotunde se contopesc cu aripile laterale musculare, care adapostesc prizele de aer pentru intercooler. Profilul plin de energie si dinamism se varsa in profilul perfect al farurilor, care incadreaza doua linii in forma literei V, ce plonjeaza spre grila in forma de scut si catre emblema Alfa Romeo.
Rezultatul este o masina care adera la spiritul pur al motorsportului. Fiecare element structural a fost conceput pentru a indeplini o functie aerodinamica precisa si penru a ajuta la crearea unei forte de apasare care sa asigure aderenta maxima in virajele negociate in viteza.

 

INTERIOARE INSPIRATE DIN MOTORSPORT

In momentul in care urci intr-o Alfa Romeo 4C, intri in lumea motorsport. 4C elimina tot ceea ce este de prisos si pastreaza doar trasaturile esentiale pentru atingerea performantelor de top.

BLOCK-23

 

Pentru inceput, monococa este realizata din fibra de carbon. La interior, scaunele sport garanteaza o postura de condus confortabila, dar in acealasi timp potrivita pentru racing. Scaunele incorporeaza o structura ranforsata din materiale compozite si captuseli speciale. Tapiteria poate fi din material textil sau piele.
Pentru 4C, fiecare element ales exprima spiritul motorsport din ADN-ul Alfa Romeo. Volanul sport, tesit în partea de jos. Bordul este realizat dintr-o carcasa termoformata asemanatoare celor folosite pentru supercar-urile de editie limitata. Iar comenzile sunt in intregime orientate catre sofer, pentru un control desavarsit al masinii. Grafica instrumentarului de bord ofera un impact vizual sporit si isi trage inspiratia de la cele folosite de motocicletele sport si masinile de competitie. Pedalele din aluminiu si protectiile pentru calcai sunt detaliile care completeaza caracterul sportiv autentic.

 

BLOCK-42

 

MADE IN ITALY

Alfa Romeo a decis ca modelul 4C sa fie produs in Modena, in cadrul fabricii Maserati deja existenta. Accentul se pune pe tehnologie evoluata si manufactura de top, o combinatie care duce la producerea unor modele cu adevarat unice in ceea ce priveste solutiile tehnice si atentia pentru detalii.

 

Pe linia de productie pentru Alfa Romeo 4C, oamenii fac diferenta. Expertii tehnicieni care se ocupa de productia lui Alfa Romeo 4C au trecut prin 500 de ore de pregatire speciala si au la activ 10 luni de participare la dezvoltarea proceselor de productie. Acestia au un nivel de invidiat de cunostine tehnice ca urmare a acestor stagii de pregatire. Tehnicienii care se ocupa de asamblare urmeaza cu strictete fiecare etapa, iar la capat de linie, ruleaza teste riguroase pentru controlul calitatii, asigurand astfel ca toate componentele masinii functioneaza perfect. Produsul final este apoi predat pilotilor profesionisti pentru teste de performanta intr-o varietate de conditii. Abia atunci o Alfa Romeo 4C este declarata gata apta pentru a face cunostinta cu drumul.

 

 

EXCELENTA ITALIANA

Alfa Romeo 4C a fost conceputa de Alfa Romeo si produsa in uzina Maserati din Modena, iar excelenta italiana din industria auto poate fi regasita in fiecare element al masinii.

BLOCK-61

 

Cele mai cunoscute nume italiene din industrie, care deja furnizeaza piese pentru cei mai mari producatori de supercar-uri din lume, au jucat un rol important in crearea noii Alfa Romeo 4C:

  • Adler Group: producator de sasiuri monococa din fibra de carbon
  • Emarc – producator de bari anti-ruliu, custi de protectie si monturi din aluminiu
  • IMR – fabricant de componente de caroserie din materiale compozite

De aceea, Alfa Romeo 4C reprezinta apogeul excelentei italiene in industria auto.