fbpx

 

PERFORMANTE EFERVESCENTE

Motoarele inovatoare de ultima generatie sunt un alt sigiliu al unei Alfa Romeo autentice. De aceea, Stelvio Quadrifoglio primeste un motor unic in ceea ce priveste tehnologia si performanta: inspirat din tehnologiile si experienta tehnica Ferrari, propulsorul V6 BiTurbo de 2,9 litri si 510 CP livreaza 600 Nm de cuplu si este conectat la o transmisie automata cu 8 rapoarte.

 
 
Stelvio – Motorizare

Transmisia automata ZF cu 8 rapoarte este calibrata pentru a schimba treptele in 150 de milisecunde in modul Race. Aceasta mai dispune si de un sistem de cuplaj de tip lock-up care ii transmite soferului o senzatie puternica de accelerare atunci cand o anumita treapta de viteza este cuplata. In functie de modul selectat prin Alfa DNA Pro, cutie automata optimizeaza fluiditatea, confortul si faciliteaza condusul in orice tip de mediu – inclusiv in oras – si îmbunatateste consumul si emisiile de dioxid de carbon. Padelele din aluminiu amplasate pe coloana de directie sunt, de asemenea, o dotare standard.
Mai mult, in ciuda valorilor fenomenale de cuplu si putere, unitatea este incredibil de eficienta in ceea ce priveste consumul de combustibil, gratie sistemului electronic de dezactivare a cilindrilor.

 

Pe langa motorul de 510 CP oferit exclusiv de versiunea Quadrifoglio, Afla Romeo introduce si un motor turbo de 2 litri cu 280 CP, cuplat la o transmisie automata cu 8 trepte. Blocul motor in 4 cilindri este realizat din aluminiu si capabil sa dezvolte 280 CP la 5.250 rpm si un cuplu maxim de 400 Nm la 2.250 rpm.

Motorul dispune, de asemenea, de un sistem turbo 2in1 si de un sistem de injectie la presiunea de 200 bari, pentru un raspuns rapid la apasarea pedalei de acceleratie pe toata plaja de turatii, in conditii de top in ceea ce priveste economia de combustibil.

Stelvio – Motorizare